Πείτε ένα γειαΘανάσης Πρωτάτος

Ο Θανάσης είναι ο εμπνευστής του Project Unposed.

Γνώρισε την μαγεία της εικόνας μέσα από την αναλογική φωτογραφία στα τέλη της δεκαετίας του '90, σύντομα όμως τον κέρδισε η κινηματογράφηση. Αγαπά το ντοκιμαντέρ σαν είδος, τόσο μέσα από την φωτογραφία όσο και την κινηματογράφηση. Όταν δεν κινηματογραφεί γάμους, θα να τον βρείτε να διοργανώνει τις δικές του παραγωγές που περιλαμβάνουν ταινίες ντοκιμαντέρ αλλά και μυθοπλασία μέχρι μουσικά βίντεοκλίπς, διαφημιστικά για brands και καμπάνιες στα social media.

Μπορείτε να βρείτε τον Θανάση στο Instagram και στο κανάλι του Project Unposed στο YouTube να μιλάει για το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ γάμου και όχι μόνο.


Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους 'The Journey', στην Σέριφο. Οι πρωταγωνιστές, Σοφία και Σωτήρης, γνώρισαν τον Θανάση αναζητώντας φωτογράφο για τον γάμο τους. Μια γνωριμία που μετατράπηκε σε μια προσωπική φιλία πολλών χρόνων και μια βραβευμένη ταινία τεκμηρίωσης (ΗΠΑ), ξεπερνώντας τα καθιερομένα πλαίσια καταγραφής ενός γάμου.

φωτογραφίες Βαγγέλης Ντούρος, Γιάννης Ζιώρης


Περισσότερα για τον Θανάση

"Η πρώτη μου επαφή με την εικόνα ήταν μέσω της φωτογραφίας, στην εφηβεία. Με μια φιλμάτη ZENIT δεκαετίας '80, που είχε κάπου ξεχασμένη ο πατέρας μου, αγόρασα δύο τρία καρούλια 35αρι φίλμ και άρχισα να πειραματίζομαι. Έτσι κόλλησα. Φοιτητής αρχές της δεκαετίας του 2000, ήρθαν οι ερασιτεχνικές ομάδες φωτογραφίας και η συμμετοχή σε low budget παραγωγές θεάτρου και σινεμά, σαν backstage φωτογράφος. Εκεί ήρθα σε επαφή με την κινούμενη εικόνα και τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με την δουλειά μου ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, ανέπτυξα τις δεξιότητές μου ως κινηματογραφιστής και μοντέρ. Από το 2008, εργάζομαι full time στον χώρο της εικόνας, έχοντας περάσει σχεδόν από όλα τα δημιουργικά πόστα, μιας παραγωγής, τόσο φωτογραφικής όσο και κινηματογραφικής."

λίγα ακόμη...

"Η πρώτη μου επαφή με τον γάμο, ήταν το 2006 σαν βοηθός φωτογράφου. Τότε ανακάλυψα την κλήση μου προς το φυσικό, το μη στημένο. Για μένα, ήταν ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης ενός τέτοιου γεγονότος, όμως οι φωτογράφοι για τους οποίους δούλευα προτιμούσαν την editorial προσέγγιση. Ήταν και παραμένει η εμπορική επιλογή, δεν τους κατηγορώ. Έτσι για αρκετό διάστημα, αρκέστηκα στο να τραβάω λίγα μόνο κάδρα σε ύφος ντοκιμαντέρ, με άλλα λόγια φυσικά, μη στημένα. Αυτό λειτούργησε σαν ένα πρώτης τάξης σχολείο, που μου δίδαξε πολλά. Παράλληλα, έκανα μοντάζ σε βίντεο γάμων, το υλικό των οποίων μου παρείχαν οι φωτογράφοι. Έκει ήταν που βλέποντας το υλικό πάνω στο οποίο έπρεπε να δουλέψω, αποφάσισα να επενδύσω σε δικό μου εξοπλισμό κινηματογράφησης και να αναλάβω εξ ολοκλήρου την δημιουργία μιας τηλε-ταινίας γάμου. Ήταν 2008..."photo
φωτογραφία, Γιάννης Ζιώρης
"Το να βρείτε τον ιδανικό φωτογράφο και κινηματογραφιστή για το γάμο σας, δεν είναι κάτι εύκολο. Θα ήθελα να βοηθήσω, αν μπορώ σε αυτή σας την αναζήτηση."

Έτσι λοιπόν, αφού διαβάσατε μέχρι εδώ για εμένα, ας σκεφτούμε τώρα εσάς!


Διαβάσατε για μένα και πιθανόν τις σημειώσεις μου σχετικά με το Ντοκιμαντέρ Γάμου στη σελίδα style. Επιπλέον μπορεί να ρίξατε και μια ματιά στο portfolio, οπότε θα έχετε ήδη μια καλή ιδέα σχετικά με το στυλ και την προσέγγιση μας.

Μην ξεχάσετε, επίσης, να τσεκάρετε το κανάλι του Project Unposed στο Youtube. Θα ανακαλύψετε πολλές επιπλέον πληροφορίες και υλικό σχετικά με το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ γάμου.

thanasis-protatos

Ελπίζω να έχετε καταλάβει πως το στυλ του Project Unposed, τόσο στη φωτογραφία όσο και στην κινηματογράφιση ενός γάμου, διαφέρει απο αυτό πολλών άλλων δημιουργών εκεί έξω.

Ελπίζω επίσης, πως αυτό που αναζητάτε για το γάμο σας, είναι εικόνες που πηγάζουν μέσα από το αληθινό, το αυθόρμητο, το μη στημένο.

Ένας γάμος απαιτεί τον χρόνο σας και έχει ένα σεβαστό οικονομικό κόστος.

Δεν θα θέλατε να περάσετε τον χρόνο αυτό με τους φίλους και την οικογένειά σας, από το να τον ξοδέψετε σε ώρες παρέα με έναν φωτογράφο, σε προκαθορισμένες από πρίν, για εσάς, στημένες πόζες;

Αν συμφωνείτε, τότε ελπίζω να σας αρέσουν οι φυσικές εικόνες, οι αληθινές ιστορίες, η φωτογραφία γάμου που καταγράφει ανθρώπους, να είναι ο εαυτός τους. Εικόνες γεμάτες συναίσθημα και χιούμορ.photo
photo
photo


"Για μένα μια εικόνα, κινούμενη ή στατική, χρειάζεται να παρουσιάζει το ανθρώπινο στοιχείο. Συχνά λέω, πως αυτό που κάνω είναι να καταγράφω τους ανθρώπους να είναι απλά, άνθρωποι. Χωρίς φίλτρα, εμπορικά τρίκ και επιτηδεύσεις, αλλά με θάρρος, ειλικρίνεια και αλήθεια. Στο μαγκαζίνο και στην σελιδα style αυτής της πλατφόρμας, θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιδιαίτερη φωτογραφική προσέγγιση του Project Unposed, στο γάμο."


Πού θα σας ταξιδέψει η ιστορίας σας;

Επικοινωνήστε με τον Θανάση και συζητείστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γάμου σας