Συχνές ερωτήσεις
Ταξιδεύετε;
Φυσικά. Η έδρα του Project Unposed είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά ο Θανάσης και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν σε μόνιμη βάση, εντός και εκτός Ελλάδος για να καταγράψουν ιστορίες ζευγαριών.

Πώς θα περιγράφατε το στυλ σας;
Οι σχετικές με αυτό το θέμα σελίδες που θα βρείτε εδώ, κατά την αναζήτησή σας, θα σας δώσουν πολλές πληροφορίες. Παρόλα αυτά θα λέγαμε απλά πως το στυλ μας είναι αυτό του καθαρού φωτορεπορτάζ. Αφιερώνουμε την ημέρα μας, καταγράφοντας χωρίς παρεμβολές, την δική σας ημέρα.

Παρατηρούμε τα γεγονότα, καθώς αυτά εξελίσσονται, φυσικά, ανεμπόδιστα. Δουλεύουμε πολύ κοντά στα σημεία με ενδιαφέρον και δράση και πάντα προσπαθούμε να γινόμαστε ένα με τους ανθρώπους που είναι παρόντες. Δεν είμαστε ο τύπος του φωτογράφου που θα σας ζητήσει να προσποιηθείτε πως βάζετε το μακιγιάζ σας ή γενικότερα αυτός που διακόπτει τη ροή της ημέρας για καθετί.

Τα ζευγάρια έχουν απόλυτη επίγνωση αυτού του χαρακτηριστικού και κατανοούν πως αυτή η προσέγγιση, σκοπεύει στην φυσική καταγραφή αληθινών στιγμών και την δημιουργία αυθεντικών αναμνήσεων και όχι κατασκευασμένων κατά παραγγελία εικόνων που δεν λένε καμία ιστορία.

Πώς προετοιμάζεστε πρίν από ένα γάμο;
Περίπου ένα μήνα πρίν σας αποστέλουμε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο καλείστε να απαντήσετε. Αυτό μπορεί να γίνει και προσωπικά κανονίζοντας ένα ραντεβού στο στούντιο, συνήθως όμως για οικονομία χρόνου, πραγματοποιείται μέσω email. Το ερωτηματολόγιο καλύπτει τις τελικές λεπτομέριες της ημέρας όπως για παράδειγμα το τελικό χρονοδίαγραμμα της ημέρας, ονόματα επαφών και τηλέφωνα sos, ειδικές διαδρομές κτλ.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, φροντίζουμε πάντα να αποφεύγουμε την κίνηση ώστε να είμαστε εγκαίρως σε κάθε σημείο. Έχουμε ενημερωμένους τους χάρτες στο GPS και το ρεζερβουάρ γεμάτο. Τέλος, χρησιμοποιούμε πάντα επαγγελματικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει σώματα φωτογραφικών μηχανών και φακούς τελευταίας γενιάς.

Φωτογραφίζετε έγχρωμα ή ασπρόμαυρα; Επεξεργάζεστε όλες τις φωτογραφίες;
Φωτογραφίζουμε και κινηματογραφούμε με εξοπλισμό ψηφιακής τεχνολογίας. Όλο το υλικό που θα λάβετε επεξεργάζεται από εμάς τους ίδιους σε όλα τα στάδια. Η επεξεργασία περιλαμβάνει βασική διόρθωση χρωμάτων και ελάχιστο cropping.

Δεν χρησιμοποιούμε κανένα άλλο φίλτρο ή εφέ. Παραδίδουμε τις φωτογραφίες τόσο σε έγχρωμο όσο και σε ασπρόμαυρο.

Δείτε εδώ τι άλλο περιλαμβάνεται στο τελικό πακέτο.

Κάνετε οικογενειακές φωτογραφίες;
Παρά το γεγονός πως αυτό που κάνουμε είναι αυθεντικό ντοκιμαντέρ, κατανοούμε πως κάποιοι γάμοι απαιτούν έναν αριθμό παραδοσιακών οικογενειακών φωτογραφιών. Αυτό που προτρέπουμε στα ζευγάρια, είναι να οργανώνουν τις οικογενειακές τους φωτογραφίες σε γκρουπάκια από πριν, ώστε να πραγματοποιούνται σύντομα και το ίδιο επαγγελματικά.

Οι καλεσμένοι, συνήθως δεν επιθυμούν να στέκονται σε ουρά, περιμένοντας τον φωτογράφο να τους διευθύνει. Έτσι λοιπόν, θα οργανώσουμε το κομμάτι αυτό σύντομα, ώστε να συνεχίσετε ανεμπόδιστα την ημέρα σας.

Υπάρχουν φορές που οι απαιτήσεις για οικογενειακές ή ομαδικές φωτογραφίες είναι μεγαλύτερες. Για παράδειγμα σε γάμους με πιο παραδοσιακό χαρακτήρα (ελληνικοί, ασιατικοί,αραβικοί) ή γάμους με πολύ μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Σε αύτες τις περιπτώσεις, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε το στυλ των εικόνων που είδατε σε αυτή την ιστοσελίδα, θα φροντίσουμε ώστε ένας φωτογράφος να είναι παρόν, για να ολοκληρώσει με αυτό το στάδιο.

Πώς κάνουμε κράτηση (booking);
Επικοινωνήστε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε (τηλέφωνο, email), ώστε να τσεκάρετε την διαθεσιμότητα. Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να έρθετε από το στούντιο, στα Λουλουδάδικα της Θεσσαλονίκης και να μιλήσετε με τον Θανάση, πίνοντας ένα καφέ.

Για την κράτηση απαιτείται η συμπλήρωση και υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού και προκαταβολής. Καμία κράτηση ημερομηνίας δεν θεωρείται επίσημη, εάν δεν τηρηθούν οι παραπάνω δύο κανόνες. Το υπόλοιπο του ποσού εξοφλείται κατά τα 2/3 την ημέρα του γάμου και 1/3 κατά την παράδοση.

Ποιος θα φωτογραφίσει/κινηματογραφίσει τον γάμο μας;
Σαν κινηματογραφιστής, ο Θανάσης έχει καταγράψει πάνω από 300 γάμους, σε μια πορεία που εκτείνεται για περισσότερο από μία δεκαετία. Είναι ο ίδιος παρών σε κάθε γάμο. Επιμελείται την προ και μετα-επεξεργασία του υλικού, εξασφαλίζοντας σε εσάς την ποιότητα ενός βραβευμένου δημιουργού. Δείτε εδώ μερικές από τις τηλε-ταινίες του Project Unposed.

Για τις φωτογραφίες του Project Unposed, φροντίζουν οι μόνιμοι συνεργάτες του Θανάση. Πρόκειται για ταλαντούχους φωτογράφους ντοκουμέντου εντός και εκτός Ελλάδος, η επιλογή των οποίων γίνεται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις φωτογραφίζει και ο ίδιος, παρά το γεγονός πως πλέον ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την κινούμενη εικόνα. Η επιμέλεια του συνόλου της προ και μετα-επεξεργασίας των φωτογραφιών παραμένει στην ευθύνη του Θανάση. 

Τι γίνεται μετά τον γάμο;
Μετά τον γάμο, η σημαντικότητα των αναμνήσεών σας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρειαστούν μέχρι και εννιά εβδομάδες εωσότου να έχουμε έτοιμη την ιστορία σας (συνήθως είναι λιγότερο). Στο μεσοδιάστημα, 7-10 ημέρες μετά το evant, θα λάβετε μια γκαλερί με φωτογραφίες και ένα βίντεο κλίπ του γάμου σας στην ιστοσελίδα μας, προσβάσιμη με κωδικό.

Η επιλογή άλμπουμ αρχικά είναι προαιρετική. Ο σχεδιασμός, η παραγωγή και εκτύπωση των άλμπουμ, απαιτεί επιπλέον 4-5 εβδομάδες. Περισσότερα εδώ

Έχετε ασφάλεια;
Ναι, έχουμε πλήρη ασφάλεια. Όλα τα μέλη του Project Unposed καθώς και το στούντιο είναι πλήρως ασφαλισμένα σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και οικονομικό δίκαιο. Πολλοί χώροι διοργάνωσης γάμων και γαμήλιων δεξιώσεων θα επιμείνουν ώστε να επιλέξετε συνεργάτες και παρόχους υπηρεσιών με την κατάλληλη ασφάλεια.

Έτσι λοιπόν και εμείς, σας ενθαρρύνουμε να βεβαιωθείτε πως κάθε φωτογράφος ή κινηματογραφιστής με τον οποίο έχετε μιλήσει, είναι πλήρως ασφαλισμένος. Πρόκειται για ένα στοιχείο που θα σας καλύψει από μεγαλύτερα κόστη (πρόστιμο) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (έλεγχος ΣΔΟΕ, ατύχημα εν ώρα εργασίας κτλ).

Επιπλέον ασφάλεια σας παρέχει και το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφετε κατά την κράτησή σας, στο οποίο αναφέρονται ξεκάθαρα οι υποχρεώσεις μας προς εσάς, όπως η αποκλειστική παρουσία, η τήρηση των χρόνων παράδοσης, οι πληρωμές κλπ.